Aaltje was als meisje vlijtig. Van haar schooltijd is er dit afscheidsbriefje van 08-02-1925. Van het schooljaar 1929-1930 is haar rapport van de landbouwhuishoudschool in Aalten bewaard gebleven. Haar cijfers voor landbouwkennis waren hoog. Waarschijnlijk mede door invloed van haar moeder Hendrika Lammers - Rutgers heeft ze echter nooit boerenwerk verricht.

Aaltje is enig kind uit het huwelijk tussen Herman Lammers en Hendrika Rutgers. Ze was wel de achtste telg in dit gezin.

vlnr: Jozef, Hendrik, Dina, Aaltje, Herman, Albert, Hendrika

Aaltje groeit op in Gendringen op 'de Kraaijenbrink', samen met haar jongste halfbroers Hendrik en Albert en halfzuster Dina. Tot dit gezin behoort ook pleegkind Jozef Loboda die haar in zijn latere correspondentie 'zus' noemt.

Beekzicht

vlnr: Herman, Hendrika, aaltje, Geldermans, Jozef

Later verhuizen ze naar 'Beekzicht'. Dit huis is door Herman zelf ontworpen en gebouwd. De lange jongeman is een zoon van de familie Geldermans met wie het echtpaar Lammers bevriend was. Aaltje trekt veel op met hun dochter Mien, hier samen op het strand.

Aaltje Lammers

Aaltje is geboren op 29-04-1912 als dochter van Herman Lammers en Hendrika Rutgers. Dat huwelijk is op bijzondere wijze tot stand gekomen. Op deze foto is ze bijna 25 jaar. Ze is overleden op 28-09-1995 in Halle-Heide. In memoriam door de kinderen.

Moeder & dochter

Aaltje met haar moeder Hendrika

Voordat de kinderen uit bed kwamen, zorgde Aaltje dat de kachel brandde. Haar grootste frustratie was dat Johan het brandhout net niet kort genoeg zaagde.