Johan was landbouwer in hart en nieren. Dat dit zijn passie was, blijkt onder andere uit de kwalificatie op het getuigschrift dat hij ontving na het volgen van den algemeenen landbouwcursus te IJzerlo in 1931: "met zeer veel vrucht".
Dit getuigschrift heeft jaren in de woonkeuken van Lammershof gehangen.

Jongensvereniging

Johan is lid van de jongensvereniging in IJzerlo met de welluidende naam "Want ik schaam mij des evangelies van Christus niet".
Johan zit links op de voorste rij. Als deze foto van 1930 is, is hij hier 28 jaar. Zijn ouder broer Derk zit in het midden achter de tafel. Mogelijk was hij voorzitter.

Maatschappelijk betrokken

Behalve full-time landbouwer en niet te vergeten vader - hij was gek met zijn (klein)kinderen en omgekeerd - was Johan op verschillende manieren maatschappelijk betrokken. Hij was actief binnen het schoolbestuur van de Heideschool waar al zijn 8 kinderen lager onderwijs hebben gevolgd.

Hij maakte vanaf 1971 (zie kennisgeving en toelating) - voor het CDA - deel uit van de gemeenteraad van de gemeente Zelhem.

Het geloof en de kerk speelde een grote rol in zijn leven. Hij was een trouw kerkganger van de Gereformeerde kerk in Halle en lid van de kerkenraad.

Johan Christiaan

Johan Christiaan Wildenbeest is geboren op 'Nieuw Tammel' op 13-03-1912 in Aalten. Hij is overleden op 07-02-1994 in Halle-Heide. In memoriam door zijn kinderen.

Tag

Johan was zijn tijd ver vooruit. In 1931 liet hij zijn tag achter op de muur van 'Nieuw Tammel'. Een vroege vorm van graffity?